Rap Skillz – Osijek 2017

Posted on Posted in Uncategorized
Dani već polagano otkucavaju kraj odmora, a ja jednostavno ne mogu i ne želim biti na jednom mjestu! Stoga je lijepo biti u prilici kad imaš mogućnosti poput auta na raspolaganju i ponešto keša sa strane. Nakon Đakova taman se Rap Skillz event posložio u rasporedu. Uvijek kada se dogovaraš sa ljudima da se krene što prije i da bude bolja organizacija, jedva te poslušaju. Krenuli smo jako rano, negdje oko 14h. Jeste, rano je za nas da. Od SB-a do OS nije baš nešto daleko. Ako misliš ići autocestom tu si već grešku napravio. Ja ne idem autoputom jer prvo zaobići okolna sela i manje gradove ne posjetiti je veliki gubitak, a i nemam novaca. No, barem nikad nije monotono, upoznaš imena okolnih mjesta i kada ih nekom ispričaš smiju ti se u facu jer stvarno ima smiješnih imena.
Osijek
U starom Rimu imao je naziv Mursa. Grad na Dravi. Najveći grad u Slavoniji (100.000+ stanovnika), osim što je industrijski grad on je i studentski. Postoje različiti sadržaji koji mogu zapet za oko, kao što je HNKOsječka konkatedrala, Muzej Slavonije, bogati noćni život. Osijek je 2016. godine ušao u završni krug za prestižnu titulu  Europske prijestolnice kulture! 
Rap Skillz
Vratimo se na event koji je organizirao Rap Skillz. Rap Skillz  je prva battle rap liga pisanog akapela formata u Hrvatskoj i regiji fokusirana na razvoj navedenog urbanog elementa Rap-a i Hip-Hop kulture. Betlovi su započeli u Osijeku, no ubrzo su se proširili i u ostalim gradovima Balkana. Počeli su na lokalnoj razini, a danas se prate globalno. Drago mi je nešto tako vidjeti, da se još scena i neka akcija i dalje vrti. Da se vidi da ljudi ulažu i šire svoj rad koji je pozitivno popraćen. Kultura, priče ljudi, novih karaktera i horizonta se polako širi. Atmosfera na takvim eventima je više nego sjajna, još ako voliš i pratiš takve stvari nema boljeg. Nikad nije STATIČNO! Poslije battle obično bude party, no nisam se htio previše zadržavati jer Osijek ima bogati noćni život, za svakog se nađe nešto, bilo da si cajka, slavonska lola ili rock&roll. To je za sad to, atmosferu pogledajte u priloženom videu.
Živjeli !
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *