Trip to Mali Lošinj

Posted on Posted in Uncategorized

 

Posao u Hrvatskoj. Student u Hrvatskoj. Može li bolje? Naravno! Uvijek! Zašto se zadržavati na istom? Treba biti uvijek gladan i ostvarivati što je više moguće ! Živi se od 15. do 18. a ostalo se preživljava. Posao je trenutno samo sezonski. Radim u Linksu što je prilično OK al’ ajd’ barem sam pod klimom a ne vani pod suncem. Iznenadili bi se što treba sve znati pod stavkom “prodavač”. I tako, uspio sam u ovom neredu, uz malo kompromisa i žrtve dobiti 2 slobodna dana, bez obaveza i posla. Samo da promjenim klimu, mjesto i da mi je mozak ko žele da ne brinem ni o čemu.

Kako doći do dole? Bus? Jao, neudobnost sjedala i smrad različitih mirisa. Avion? Pitao sam da li daju popust na student te za umirovljenike. Naravno, ne daju!  Šalim se nisam pitao, šta ti je?! Nisam ja beg, al nisam ni cicija! Amm blablacar? Nažalost nisam nikoga našao. I zadnja opcija katamaran iz Pule. I njih sam pitao za popust al traže da sam s otoka, rek’o ” ne ja sam s kopna.” al’ dalje ništa ne daju.

Vožnja je trajala ugodnih 3h al’ su sjedala zato skučena al’ hajd’ nije bilo prenapućeno ljudima pa sam se mogao raskomotiti i to odličnih 6 cm praznog prostora! Sjedala nisu nešto, ali zato pogled koji imaš je fantastičan. S tim katamaranom sam si uštedio nešto keša i vremena, što puno znači ako ga nemaš.   I tako krenio sam malo do Malog. Lošinja jel’? Tri sata lagane plovidbe pod klimom da se smrzneš i eto te na Malom. Džabe što si bio pod klimom kad te vani čeka 40 šamara od vrućine. No ajmo odmah u obližnji kafić na kavu i pivo u takozvanim Moby Dick. Srećom nisam dugo čekao frenda da me pokupi. Nakon odlične dobrodošlice i još boljeg ručka kod Apartmani “Katja” slijedilo je nuna-nina, spavanje naravno.

Nakon što sam dospio u operativno stanje krenio sam do frenda koji radi sezonu na Čikatu. Smješten je između hotela Bellevue Villa Diana. Atmosfera u tom dijelu je odlična imaš sve što ti treba, od hrane, mora, wellness, programa do sporta i sadržaja za djecu, u biti skoro sve da i ne moraš ići do centra. Klima je odlična, zrak je masu čist, more je bistro te pregršt turista i programske zabave na plaži. Nakon kupanja i zezancije zaputili smo se prema centru. Otišli smo u Triton na svirku od Ciplića. Bogami momci rasturaju. Nešto extra. Toliko smijeha, zabave i šire ljubavi prema glazbi . Nakon 2. bijelog rusa bilo je vrijeme da se ide dalje upoznati noćni život Malog Lošinja.

Mali Lošinj ima bogat noćni život i program za mlade a i nešto starije generacije, za svakog se nađe po nešto, tako da nećete ostati praznih ruku i da vam je dosadno. Ovako što se tiče klubova ne znam kakav ste fanatik glazbe al’ ono što sam imao prilike posjetiti su Augusta, Pacifico, Bulldog. Augusta za mlađu populaciju tamo se puštaju ljetni hitovi, pop, Pacifico na trećem katu techno i Bulldog gdje su obično cajke al’ sam naletio na Dinu Dvornika. Jaooo senzacija. Moram priznat brzo mi je vrijeme prošlo, a već je svanulo tako da provod je bio odličan. Uz dobru ekipu, piće, hranu i uz kristalan čist zrak, vodu te nebo šta će vam više? Ako ne budete u prolazu, obavezno planirajte proći! Nećete se razočarati. Imati ćete lijepu uspomenu i pokoju priču za pričanje s vašim najmilijima!

 

 

 

O kulturi i gospodarstvu mjesta :

Povijest :
Prvi put se spominje 1398. pod imenom Malo Selo.
Cresko-lošinjsko otočje zvalo se u antikno doba zajedničkim imenom Apsyrtides.
Nastarija naselja na otocima pamte povijest duže od 4000 godina, a rimski grad Osor bio je sjedište biskupije u IX. stoljeću.
Lošinj se do 19. stoljeća razvio u jednu od vodećih regionalnih pomorskih sila. Lošinjani su bili cijenjeni po svojoj vještini izrade jedrenjaka, ali i kao najbolji pomorci na Mediteranu.
Lošinj je postao jedno od omiljenih odmorišnih destinacija Austro – Ugarske aristokracije koja je na otoku izgradila brojne vile i ljetnikovce koje ga i danas krase.
Ljetni se turizam počeo sve više razvijati na Lošinju poslije 1905. g. kada su bila izgrađena kupališta, hoteli i pansioni na Čikatu.  Najvažnije gospodarske grane su turizam, brodogradnja i ribarstvo.

Lošinj je ovom oznakom još jednom potvrdio svoje mjesto među svjetski prepoznatljivim destinacijama.
Otok vitalnosti smatra se dugoročnom destinacijom koja povezuje prirodne ljepote i očuvanost krajolika s kvalitetom života na otoku.
Kvalitetnim destinacijskim menadžmentom, kao i tradicijom zdravstvenog turizma Lošinj je razvio brend zdravlja i vitalnosti, stoga su aktivni odmor, wellness i zdravlje, kao i mogućnost cjelogodišnjeg poslovanja.
Bistro more, čist zrak, bogatstvo flore i faune, blaga mediteranska klima odlike su cresko – lošinjske otočne skupine.
Klima otoka Lošinja određena je njegovim položajem koji je na samoj sredini sjeverne hemisfere. Upravo zato, otok je diljem svijeta poznat kao klimatsko lječilište.
Dupini su česti posjetioci ovog područja te ih se često može vidjeti kako se razigrano kreću uz brodice, ali i uz samu obalu.

 

Hoteli :
Hoteli u Malom Lošinju: Apoksiomen, Alhambra, Aurora, Bellevue, Kredo, Mare Mare, Vespera, Margarita.
Malo detaljniji opis mojeg provoda provjerite u videu i na slikama ispod ! 😀

Živjeli !

 

Za bolju kvalitetu slika kliknite na MENE te potom kliknite “view full size”.

 

Samo malo sačekajte da se slider učita. Znam spor je al nemam para za jači hosting.

 

Obavezno gledajte u HD-u !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *